Augusti kokkuvõte

Septembrikuu on kuldne kuu, siis kuldsed õunad, ploomid puul. Septembrikuu on marjakuu, siis marjad mättal, pihlapuul. Septembrikuu on rännukuu, siis rännulaulud linnul suus. Septembrikuu on tuulekuu, tuul hüüab sügist: “uh-uh-uuu!”. Septembrikuu on tähtis kuu: siis ranits uus, uus vormipluus – kõik, kõik on uus septembrikuus! (Olivia Saar). Septembrikuus on aeg võtta kokku toimunu augustikuus.

Dividend MeterMärkasin ühel päeval Facebookis hr Roosaare postitust Dividend Meter’i kohta. Võtsin kätte ja pusisin selle õpetuse järgi ka oma meetri valmis.   Tabelisse kandsin ainult aktsiad, ETF’d ja ühisrahastusest saadava tulu. Nagu seier näitab, olen sellel aastal passiivselt teeninud üle 1434€. Aga samuti näitab seier, et eesmärgini on veel pikk, pikk tee käia. Lohutuseks võib öelda, et kaks ja pool aastat tagasi oli seier 0€ peal.

Augustis jätkasin raha lisamist LHV kasvukontole ja soetasin igal nädalal natuke juurde eelmisel kuul valitud ETF’e (IVV, SPYW, EXSA, LYY2).  Augustis laekusid ka Baltic Horizon Fundi intressid – panin need koheselt ka uuesti ringlusesse ning soetasin osakuid juurde hinnaga 1,320€/tk.

Bondorasse raha ei lisanud ja jätkan oma plaani lõpetada Bondoras investeerimine ning iga 100€ täitumisel raha Bondorast välja kanda. Augustis kandsin Bondorast välja järjekordse 100€. Bondora portfelli annualiseeritud tootlus on 13,43% (juulis 13,54%). Huvi pärast proovisin välja arvutada ka tootluse XIRR funktsiooni (Extended Internal Rate of Return) kasutades. Ei ole päris kindel, et minu arvutused said õiged, kuid tulemuseks tuli XIRR=3,64%. Päris suur vahe Bondora poolt pakutud numbritega. Selgitused ja näidised XIRR arvutamiseks leiab Rahafoorumi blogist siit.

Mintosesse lisasin augustis 250€. Kuu lõpuks oli Mintose portfellis kokku 415 laenu (juulis 415). Portfelli annualiseeritud tootlus langes ka augustis ja on 12,51% (juulis 12,54%) ning XIRR näitab tootluseks 4,52%. Samas oli Mintoses mul taas rekord kuu – nimelt laekunud intresside summa ületas esmakordselt 60€ piiri. Eks omajagu “süüd” oli selles ka paremal laekumisel, sest Mintose portfellis oli augusti viimaste päevade seisuga hilinevaid/võlas makseid ainult 13% (juunis 18%). Augustis lisandus Mintose portaali esimene laenupakkuja Aafrikast. GetBucks annab laene välja Botswanas ja kui kedagi peaks huvitama oma raha investeerimine Botswanasse ning ei tea kus asub Botswana, siis saab seda järgi vaadata siit. Lisaks laienes laenupakkuja MoneyMetro Lätist ja Mogo hakkas pakkuma Rumeenia ja Bulgaaria laene. Nagu näha – valikuid on piisavalt.

Estategurusse lisasin augustis 100€. Osalesin Riia mnt, Katusepapi ja Pringi projektides. Estateguru üldtulusus oli augustis 10,66% ja XIRR järgi 2,76%. Augustis oli endiselt mõnedel Estateguru laenudel probleeme õigeaegsete intressimaksetega ja seepärast oli ka augustis tagasihoidlikum intressitulu.

Krüptoraha kaevandamise projekt läheb mul endiselt üle kivide ja kändude. Augustis avastasin, et alates 22.07.17 ei tekki minu kontole enam Ethereumi krüptosente. Hakkasin uurima ja selgus, et 21.07.17 häkiti genesis-mining.com keskkonda ja alates sellest ajast on valitsenud suur segadus. Oma blogis nad väidavad, et kõik probleemid on lahendatud ja kaevandamine käib edasi, kuid minu kontole ei ole midagi jõudnud. Seega augusti kohta mul puudub igasugune ülevaade palju ma olen või ei ole teeninud. Augusti viimastel päevadel tegi Ethereumi hind taas rekordeid küündides ligi 400 USD. Esimene Ethereumi ülekanne minu kraken.com kontole peaks toimuma selle kuu jooksul, kui on kokku kaevandatud 0,05 ETH väärtuses krüptosente.

Passiivselt teenisin augustis Bondorast 12,25€, Estategurust 13,01€, Mintosest 64,26€, Baltic Horizon Fundi intressitulu 32,11€. Kokku oli maksueelne passiivne tulu augustis 121,63€.

I
Portfelli jagunemine 2017 augusti lõpus.

 

 

Lahtiütleja
Käesoleval veebilehel kirjeldatu on minu isiklik kogemus investeerimismaailmas – tegemist ei ole investeerimisnõuga ning ükski kajastatud tehing või tegevus ei ole ostusoovitus.
Veebilehe sisu on meelelahutusliku ja informatiivse sisuga ning ei tohiks kunagi olla aluseks ühegi otsuse tegemiseks. Tee kõik oma finantsotsused vastavalt oma riskitasemele ja isikliku portfelli analüüsile..

2 thoughts on “Augusti kokkuvõte

Leave a comment