Aprilli kokkuvõte

Aprillis teenisin passiivselt esimest korda üle tuhande euro kuus. Seda peamiselt tänu Tallinna Kaubamaja ja Šiaulių bankasest laekunud dividendidele. Sellise tulemuse nimel on käidud pikk tee alates 2015. aasta kevadest ja veel pikem tee on minna, et sellised laekumised saaksid olema regulaarsed.

Tegin otsuse, et lõpetan investeerimise Estateguru portaalis. Eraisikuna alustasin väljumist juba möödunud aastal ja nüüd teen seda ka ettevõtte kontoga. Olen väsinud sellest, et mingid jõmmid panevad minu raha tuuri ja siis erinevate nõksudega väldivad raha tagasimaksmist. Üks õnnetu laen (Tolli 7 sildfinantseering) on võlas olnud 526 päeva, 526! Ma oleks võinud sinna investeeritud rahaga selle ajaga teenida väikese varanduse! Olen pettunud Estateguru hambutust tegutsemisest hilinenud ja võlas laenudega. Investoritele jagatav info on puudulik ja vahel kuude kaupa täiesti olematu. Seepärast otsustasin, et mina rohkem oma raha selles portaalis ei põleta.

Loodus aga tühja kohta ei salli ja seepärast avasin ettevõttele konto Omaraha.ee portaalis ja paigutasin sinna esimesed 500€. Esialgu jagan raha välja ainult 30-35% Eesti laenudesse. Saab näha, kas see otsus ennast õigustab, aga vähemalt ei pea aastaid ootama, kui laenud korstnasse lendavad.

Nagu eelnevalt juba mainitud, siis aprillis laekusid dividendid Tallinna Kaubamaja (TKM1T), Šiaulių bankase (SAB1L) ja ISPA – iShares STOXX Global Select Dividend 100 ETF-ilt ning SPYW – SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF-ilt.

Raha lisasin Omaraha portaali ja kord nädalas timmisin Mintoses reegleid, et raha parima protsendiga välja läheks. Mintoses on viimasel ajal intressid kenasti tõusnud ja tuleb reeglid aeg-ajalt üle vaadata, et raha madalama protsendiga välja ei läheks. Minu Mintose portfelli statistika näitab, et ca 30% Mogo laenudest on viivises. Kui siia juurde arvestada veel asjaolu, et Mogo on üks kontoritest, kes viivises laenudele intressi ei maksa, siis ma ei mõista neid investoreid, kes ainult Mogo laenudesse investeerivad. Isiklikult panin Mogo laenudesse investeerimise ajutiselt kinni, sest momendil pakuvad teised kontorid paremat tootlust.

Passiivselt teenisin aprillis Estategurust 10,04€, Mintosest 148,13€, Tallinna Kaubamajast laekus dividende 710€, Šiaulių bankasest 290€ ja SPYW 5€ ning ISPA dividende 2,20€. Kokku oli maksueelne passiivne tulu aprillis 1165,37€.

Investeerimine, Blogi, Minusampo
Portfelli jagunemine 2019 aprilli lõpus.

 

 

Lahtiütleja
Käesoleval veebilehel kirjeldatu on minu isiklik kogemus investeerimismaailmas – tegemist ei ole investeerimisnõuga ning ükski kajastatud tehing või tegevus ei ole ostusoovitus. Veebilehe sisu on meelelahutusliku ja informatiivse sisuga ning ei tohiks kunagi olla aluseks ühegi otsuse tegemiseks. Tee kõik oma finantsotsused vastavalt oma riskitasemele ja isikliku portfelli analüüsile.

4 thoughts on “Aprilli kokkuvõte

Leave a comment