Juuli kokkuvõte

Juuli möödus kiirelt ja oli täis suviseid tegemisi ning jõudsin ennast vaevu-vaevu uudistega kursis hoida. Täiesti passiivne investeerimise kuu. Aga eks suvel ongi vaja puhata, akusid laadida ja rohkem väljas liikuda ning osaleda erinevatel üritustel.

Juuli alguses tegin LHV kasvukontol suurema muudatuse. Nimelt, kui varasemalt oli kasvukontol 100% ainult iShares Core S&P 500 IVV ETF, siis hajutamise ja valuutariski vähendamise eesmärgil lisasin kasvukonto portfelli SPYW – Euro Dividend Aristocrats ETF’i, EXSA – STOXX Europe 600, LYY2 – MSCI EMU Value ETF’i.  Kõik uued lisatud ETF’id kauplevad euros. Juulis laekusid iShares Core S&P 500 IVV ETF’i ja Tallink Grupi (TAL1T) dividendid ning kohe ka esimesed dividendid LYY2’lt. Laekunud Tallink Grupi dividendid läksid pangakontole oma aega ootama, sest kuu keskel tulnud uudisega ning ülevõtuspekulatsioonidest tulenevaga on Tallinki aktsia teinud kena tõusu ja seepärast momendil ei julge positsiooni suurendada.

Bondorasse raha ei lisanud, kuigi Bondora taastas juulis investeeringute täpsema valimise võimaluse ning nimetab seda nüüd “Portfolio Pro”. Ei jõudnud sellesse väga süveneda, kuid kuna Bondora laekumised on endiselt üliaeglased ja võlas põhiosa pigem suureneb kui väheneb, siis momendil jään oma plaanile kindlaks ning jätkan plaani lõpetada Bondoras investeerimine ning iga 100€ täitumisel raha Bondorast välja kanda. Bondora portfelli annualiseeritud tootlus on 13,54% (juunis 13,7%).

Mintosesse lisasin juulis 250€. Kuu lõpuks oli Mintose portfellis kokku 415 laenu (juunis 407). Portfelli annualiseeritud tootlus langes ka juulis ja on 12,54% (juunis 12,58%). Minu tegevus juulis oli Mintoses täiesti passiivne. Hommikuti vahest viskasin pilgu eelmise päeva laekumistest teavitavale emailile ja tõdesin rõõmuga, et minu investeeritud raha teeb ka öösiti usinalt tööd.

Estategurusse juulis raha ei lisanud. Osalesin kontole laekunud summa eest A.H. Tammsaare tee 93 ärilaenu projektis. Estateguru üldtulusus oli juulis 10,76%. Nagu varasemalt olen juba kirjutanud, siis endiselt on mõnedel Estateguru laenudel probleeme õigeaegsete intressimaksetega ja seepärast oli ka juulis tagasihoidlikum intressitulu. Tundub, et Estateguru tiim on laenu uudiste sektsiooni, kus jagatakse investoritele jooksvalt informatsiooni laenumaksete ning -arengute kohta, paremini tööle saanud. Juulis oli märgata teavituste rohkust, kuid investorina mind vähe huvitab iga paari päeva järel saadav teavitus (igakuine makse on hilinenud 3, 5, 7 päeva). Ma tahan teada, mida on tehtud – lakooniline rida “Vastavasisuline e-kiri on laenuvõtjale edastatud” mind ei rahulda.

Screen 2017-08-02Krüptoraha kaevandamise projekt ja uudised krüptorahade maailmast ei väsi üllatamast. Juuli keskel tuli uudis, et häkkerid on varastanud Ethereumit  ligi 40 miljoni dollari eest. Igatahes Ethereumi hinnale sellised uudised hästi ei mõju. Minu “kaevur” aga portaalis genesis-mining.com töötab usinasti ja juuli lõpuks on kogunenud 0,02397072 ETH, mis on ~ 5,3 USD väärtuses Ethereum krüptosente.  Ootan ja vaatan põnevusega, mis saab edasi. Esimene Ethereumi ülekanne minu kraken.com kontole peaks toimuma, kui on kokku kaevandatud 0,05 ETH väärtuses krüptosente. Aga nagu juuresolevalt pildilt näha, siis kalkulaatorid näitavad, et see ei saa juhtuma lähima kuu jooksul ja prognoositav tulu ühes kuus on vaevalt 0,02 ETH (~ 4 USD) ning eeldatav ROI 15 kuud.

Passiivselt teenisin juulis Bondorast 12,55€, Estategurust 11,13€, Mintosest 54,70€, Tallink Grupi dividenditulu 60€,  iShares Core S&P 500 IVV dividenditulu 11,86€ ja LYY2 – MSCI EMU Value dividenditulu 4€. Kokku oli maksueelne passiivne tulu  juulis 154,24€.

I
Portfelli jagunemine 2017 juuli lõpus.

 

 

Lahtiütleja
Käesoleval veebilehel kirjeldatu on minu isiklik kogemus investeerimismaailmas – tegemist ei ole investeerimisnõuga ning ükski kajastatud tehing või tegevus ei ole ostusoovitus.
Veebilehe sisu on meelelahutusliku ja informatiivse sisuga ning ei tohiks kunagi olla aluseks ühegi otsuse tegemiseks. Tee kõik oma finantsotsused vastavalt oma riskitasemele ja isikliku portfelli analüüsile.

One thought on “Juuli kokkuvõte

Leave a comment